• Головна
  • Топ-5 швидких і корисних рецептів з курятини
Новини компаній
09:52, 24 січня

Топ-5 швидких і корисних рецептів з курятини

Новини компаній

Не знаєте, що приготувати? Пропонуємо 5 рецептів легких страв з курятини

Рецепти з курятини

Курятина – це універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Її невисока вартість, доступність та швидкість приготування роблять курятину ідеальним вибором для тих, хто цінує свій час. А ще курятина смачна і дуже корисна.

Сьогодні ми поділимося з вами 5 рецептами з курячих стегон, які ви зможете приготувати за лічені хвилини. А ще можна скористатися доставкою від онлайн-супермаркет «Сільпо» – в наявності завжди є курятина, можна купити курячі стегна та інше м’ясо птиці, а також всі інгредієнти для приготування ваших улюблених страв. Замовити можна на вебсайті shop.silpo.ua або в мобільному застосунку «Сільпо».

1. Курячі стегна в сметанному соусі

Інгредієнти

  • 6 курячих стегон
  • 400 г сметани (20%)
  • 2 цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • сіль та перець за смаком
  • 2 ст. л. олії

Приготування. 

  • Просушіть курячі стегна паперовим рушником.
  • Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
  • Натріть курячі стегна сіллю, перцем та подрібненим часником (2 зубчики).
  • Обсмажте курячі стегна на сковороді до золотистої скоринки з обох боків.
  • Додайте подрібнену цибулю та решту часнику (2 зубчики). Тушкуйте 5 хвилин.
  • Додайте сметану, сіль та перець за смаком. Тушкуйте на маленькому вогні 15 хвилин.

Для більш насиченого смаку можна обсмажити курячі стегна на маслі, а до суосу можна додати  ваші улюблені спеції, наприклад, паприку, каррі або сушений орегано.

2. Курячі стегна з овочами в духовці

Інгредієнти

  • 6 курячих стегон
  • 1 кг овочів (перець, цвітна капуста, морква, картопля, можна додати спаржеву квасолю)
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • сіль та перець за смаком

Приготування

  • Замаринуйте курячі стегна в оливковій олії, солі та перці протягом 30 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • Поріжте овочі на кружальця або кубики – як краще смакуватиме. Посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком та додайте 1 ст.л. оливкової олії. Гарно розмішайте.
  • Викладіть курячі стегна на деко, подайте овочі.
  • Запікайте в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180°C.

3. Смажене куряче філе з травами

Інгредієнти

  • 6 штук невеликих курячих філе
  • сіль і перець за смаком
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2-3 зубчики часнику (дрібно нарізані або видавлені в часникодавці)
  • суміш трав (наприклад, тим'ян, розмарин, базилік) – 2 чайні ложки
  • 1 лимон (нарізаний кружальцями)

Приготування

  • Натріть куряче філе сіллю, перцем та сушеними травами. Філе мають бути щільно покриті спеціями. 
  • Розігрійте оливкову олію в глибокій пательні на невеликому вогні.
  • Додайте нарізаний часник до розігрітої олії, обсмажте 1-2 хвилини, доки не з'явиться аромат.
  • Покладіть курячі філе в пательню та смажте по 5-7 хвилин з кожного боку або до готовності. Після приготування залиште філе в пательні, а зверху покладіть нарізаний лимон. Накрийте кришкою. Якщо пательня вистигла, залиште філе в добре розігрітій духовці на 5-10 хвилин.

Подавайте куряче філе з улюбленим гарніром та свіжою зеленню.

4. Куряче філе з соусом песто

Інгредієнти

  • 6 штук курячих філе
  • сіль і перець за смаком
  • 1/2 склянки соусу песто (можна приготувати або купити готовий)
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 2-3 помідори
  • 200 г моцарели

Приготування

  • Поперіть курячі філе сіллю та перцем за смаком. Надріжте кожне філе на дві третини, обмастіть песто, всередину покладіть кружальця помідора.
  • Поскладайте філе зі спеціями і песто в форму для випікання (складайте досить щільно). Звершу посипте тонкими скибками моцарели.

5. Курячий рулет з сиром і зеленню

Інгредієнти

  • 5 курячих філе
  • 200 г твердого сиру
  • 1 пучок свіжої зелені (кріп, петрушка)
  • сіль та перець за смаком

Також вам потрібно буде 6 зубочисток, щоб скріпити рулет.

Приготування

  • Розріжте курячі грудки навпіл по горизонталі, розгорніть як книжку.
  • Відбийте куряче м'ясо, посоліть і поперчіть.
  • Натріть сир на грубій тертці.
  • Подрібніть зелень.
  • Викладіть тертий сир та зелень на куряче м'ясо (накладайте краї курячого філе одне на одне, щоб вийшов суцільний пласт).
  • Згорніть рулети, зафіксуйте зубочистками.
  • Викладіть рулети на деко, застелене пергаментним папером.
  • Запікайте в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 30 хвилин.

Для більш насиченого смаку можна додати до начинки гриби, цибулю або часник, а перед запіканням можна змастити рулети маслом.

Рулети можна також обсмажити на сковороді до золотистої скоринки перед запіканням.

А якщо готувати не хочеться або немає часу, можете замовити доставку продуктів та готової їжі з онлайн-супермаркету «Сільпо».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сільпо #рецепти з курятини #куряче стегно
live comments feed...