Новини компаній
09:52, 24 січня
Топ-5 швидких і корисних рецептів з курятини
Новини компаній
Не знаєте, що приготувати? Пропонуємо 5 рецептів легких страв з курятини
Курятина – це універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Її невисока вартість, доступність та швидкість приготування роблять курятину ідеальним вибором для тих, хто цінує свій час. А ще курятина смачна і дуже корисна.
Сьогодні ми поділимося з вами 5 рецептами з курячих стегон, які ви зможете приготувати за лічені хвилини. А ще можна скористатися доставкою від онлайн-супермаркет «Сільпо» – в наявності завжди є курятина, можна купити курячі стегна та інше м’ясо птиці, а також всі інгредієнти для приготування ваших улюблених страв. Замовити можна на вебсайті shop.silpo.ua або в мобільному застосунку «Сільпо».
1. Курячі стегна в сметанному соусі
Інгредієнти
- 6 курячих стегон
- 400 г сметани (20%)
- 2 цибулини
- 4 зубчики часнику
- сіль та перець за смаком
- 2 ст. л. олії
Приготування.
- Просушіть курячі стегна паперовим рушником.
- Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
- Натріть курячі стегна сіллю, перцем та подрібненим часником (2 зубчики).
- Обсмажте курячі стегна на сковороді до золотистої скоринки з обох боків.
- Додайте подрібнену цибулю та решту часнику (2 зубчики). Тушкуйте 5 хвилин.
- Додайте сметану, сіль та перець за смаком. Тушкуйте на маленькому вогні 15 хвилин.
Для більш насиченого смаку можна обсмажити курячі стегна на маслі, а до суосу можна додати ваші улюблені спеції, наприклад, паприку, каррі або сушений орегано.
2. Курячі стегна з овочами в духовці
Інгредієнти
- 6 курячих стегон
- 1 кг овочів (перець, цвітна капуста, морква, картопля, можна додати спаржеву квасолю)
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- сіль та перець за смаком
Приготування
- Замаринуйте курячі стегна в оливковій олії, солі та перці протягом 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Поріжте овочі на кружальця або кубики – як краще смакуватиме. Посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком та додайте 1 ст.л. оливкової олії. Гарно розмішайте.
- Викладіть курячі стегна на деко, подайте овочі.
- Запікайте в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180°C.
3. Смажене куряче філе з травами
Інгредієнти
- 6 штук невеликих курячих філе
- сіль і перець за смаком
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2-3 зубчики часнику (дрібно нарізані або видавлені в часникодавці)
- суміш трав (наприклад, тим'ян, розмарин, базилік) – 2 чайні ложки
- 1 лимон (нарізаний кружальцями)
Приготування
- Натріть куряче філе сіллю, перцем та сушеними травами. Філе мають бути щільно покриті спеціями.
- Розігрійте оливкову олію в глибокій пательні на невеликому вогні.
- Додайте нарізаний часник до розігрітої олії, обсмажте 1-2 хвилини, доки не з'явиться аромат.
- Покладіть курячі філе в пательню та смажте по 5-7 хвилин з кожного боку або до готовності. Після приготування залиште філе в пательні, а зверху покладіть нарізаний лимон. Накрийте кришкою. Якщо пательня вистигла, залиште філе в добре розігрітій духовці на 5-10 хвилин.
Подавайте куряче філе з улюбленим гарніром та свіжою зеленню.
4. Куряче філе з соусом песто
Інгредієнти
- 6 штук курячих філе
- сіль і перець за смаком
- 1/2 склянки соусу песто (можна приготувати або купити готовий)
- 1 столова ложка оливкової олії
- 2-3 помідори
- 200 г моцарели
Приготування
- Поперіть курячі філе сіллю та перцем за смаком. Надріжте кожне філе на дві третини, обмастіть песто, всередину покладіть кружальця помідора.
- Поскладайте філе зі спеціями і песто в форму для випікання (складайте досить щільно). Звершу посипте тонкими скибками моцарели.
5. Курячий рулет з сиром і зеленню
Інгредієнти
- 5 курячих філе
- 200 г твердого сиру
- 1 пучок свіжої зелені (кріп, петрушка)
- сіль та перець за смаком
Також вам потрібно буде 6 зубочисток, щоб скріпити рулет.
Приготування
- Розріжте курячі грудки навпіл по горизонталі, розгорніть як книжку.
- Відбийте куряче м'ясо, посоліть і поперчіть.
- Натріть сир на грубій тертці.
- Подрібніть зелень.
- Викладіть тертий сир та зелень на куряче м'ясо (накладайте краї курячого філе одне на одне, щоб вийшов суцільний пласт).
- Згорніть рулети, зафіксуйте зубочистками.
- Викладіть рулети на деко, застелене пергаментним папером.
- Запікайте в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 30 хвилин.
Для більш насиченого смаку можна додати до начинки гриби, цибулю або часник, а перед запіканням можна змастити рулети маслом.
Рулети можна також обсмажити на сковороді до золотистої скоринки перед запіканням.
А якщо готувати не хочеться або немає часу, можете замовити доставку продуктів та готової їжі з онлайн-супермаркету «Сільпо».
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:40
4 жовтня
10:31
4 жовтня
08:00
4 жовтня
12:00
2 жовтня
live comments feed...