
Новини компаній
14:45, 2 травня
Вибір кухонних ножів для сучасної української кухні
Новини компаній

Уявити сучасну кухню без набору хороших ножів практично неможливо. Оскільки українська кухня славиться різноманіттям страв, що потребують різного підходу, важливо правильно вибирати ножі, які стануть вашими надійними помічниками.
Основні ножі для української кухні
Шеф-нож (поварський ніж)

Шеф-нож — це універсальний помічник на будь-якій кухні, і українська не є винятком. Його великий, широкий клинок дозволяє ефективно нарізати овочі, м'ясо та зелень.
Ідеальний інструмент для приготування самих різноманітних страв, від борщу до смачних салатів.
У вмілих та досвідчених руках шеф-ніж здатний швидко та ефективно переробляти величезну кількість інгредієнтів, яких чимало у традиційних стравах.
Універсальний ніж

Простий та зручний ніж на кожний день. Якщо вам не треба готувати щось складне, цей ніж точно стане вам у нагоді.
Розміри та вага у цього ножа оптимальні. Користуватись ним дуже зручно. Можна хоч яблуко розрізати, хоч бутерброд приготувати. Саме для таких простих повсякденних справ універсальний ніж і існує.
Ніж для нарізання овочів

Ніж для очищення овочів — має коротке, тонке лезом, яке дозволяє швидко та точно очищати картоплю, моркву або яблука.
Оскільки в українській кухні часто використовуються свіжі овочі для перших страв та салатів, ніж для овочів стане важливим інструментом.
Зубчастий ніж для нарізання хліба

Хліб був і є одним із найважливіших продуктів української традиційної кухні. Для його охайного та легкого нарізання і потрібний спеціальний ніж з зубчастим лезом.
Зубці дозволяють акуратно нарізати хліб на рівні та красиві шматочки. Особливо добре підходить такий ніж для нарізання традиційного хліба з грубою скоринкою.
Не менш добре зубчастий ніж впорається з товстокорими овочами на кшталт кабачків та патисонів.
Ніж-сантоку

Як не дивно, цьому японському ножу теж знайдеться місце на сучасній українській кухні.
Сантоку стає все більш популярним та поширеним по всьому світі. Особливо — на домашніх кухнях.
Він дещо легший, чим шеф-ніж, дуже простий у використанні, дуже зручний та безпечний. А головне — сантоку не менш універсальний. Завдяки конструкції клинка, цей ніж дозволяє швидко та акуратно нарізати овочі, зелень, м’ясо чи рибу.
Сантоку стане кращим помічником для тих, хто шукає простий та зручний у використанні кухонний ніж.
Сучасні ножі та смаки традиційної української кухні
Вибір ножів для української кухні також залежить від традиційних смаків і особливостей приготування. Українці люблять багато варених, тушкованих та запечених страв, для яких важливо мати ножі, які зможуть впоратися з твердими продуктами, як коренеплоди чи м’ясо. Саме для цього, наприклад, добре підходить шеф-ніж, про який ми згадували трохи вище. Якщо ж вам треба нарізати багато свіжих овочів та зелені, зокрема для салатів, зверніть увагу на сантоку.
Для комфортного приготування традиційних українських страв варто мати кілька основних ножів різного розміру та призначення. Головне, розуміти, який ніж для чого підходить. Правильний вибір значно полегшить вашу роботу на кухні та зробить процес приготування улюблених страв дійсно приємним та зовсім не складним ділом.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
live comments feed...